Gears of War 4 beta – preview

2867 keer bekeken Laat een reactie achter
Gears of War 4 beta preview featured image

Gears of War is altijd al een belangrijke franchise van Microsoft geweest. Het eerste deel verscheen in 2006 en was een van de redenen waarom je destijds een Xbox 360 in huis moest halen. De game kende een goed uitgewerkt coversysteem, dat vandaag de dag nog steeds gezien wordt als de basis van het dekking zoeken in games. Inmiddels zijn we tien jaar verder en is Epic Games niet langer meer verantwoordelijk voor de franchise. The Coalition heeft het stokje overgenomen en na het ietwat teleurstellende Gears of War Judgment van People Can Fly, hoopt The Coalition fans van het eerste uur weer terug te trekken naar de franchise met Gears of War 4. Wordt dit wederom een system-seller?

Het afgelopen jaar zijn niet al te veel details bekendgemaakt over de nieuwe Gears of War game. Na de aankondiging op E3 vorig jaar was het nogal stil, maar sinds deze maand kunnen spelers aan de slag met de beta. Recent onthulde The Coalition dat Gears of War 4 een aantal nieuwe wapens, executies en multiplayer modes bevat.

Trefbal
Bij het opstarten van de beta was het nog even wennen, maar al gauw wisten we de vertrouwde controls onder de knie te krijgen en voelde het wederom aan als een heerlijke Gears of War game. In de beta zijn twee modes speelbaar, zowel het bekende Team Deathmatch waarin je het 5 versus 5 tegen elkaar opneemt, als de nieuwe modi Dodgeball. In Dodgeball is het alleen mogelijk om te respawnen wanneer je teamleden een vijand doodschieten. Dit zorgt ervoor dat je wellicht langer moet wachten om terug te komen in de map en welk team de uiteindelijke winnaar van de match wordt blijft daardoor altijd een grote verrassing. Het winnende team krijgt een punt wanneer ze een ronde winnen en het team dat als eerste de meestes rondes behaalt wint de match. Na twee matches Dodgeball keerde ik persoonlijk liever terug naar Team Deathmatch, omdat ik het wachten op een respawn in mijn team net iets te lang vond duren.

Gears of War 4 beta screenshot Dodgeball

Letterlijk leedvermaak
Zowel Team Deathmatch als Dodgeball zijn speelbaar in 3 verschillende nieuwe mappen, waaronder Foundation. Foundation speelt zich af op een locatie dat eruitziet als een tuin met daaromheen meerdere grote gebouwen, maar het moet een constructie terrein van de COG voorstellen. Dekking zoeken is hier prima te doen maar het leuke is dat in deze map veel kisten staan. Iedereen kent de spannende momenten wel uit Gears of War wanneer jij en een tegenstander zich allebei om hetzelfde kistje heen verstoppen. Met een van de nieuwe executies kan je over zo’n kistje heen springen en met de Y-knop een executie uitvoeren. De nieuw executies zorgen letterlijk voor leedvermaak en dat maakt van Gears of War 4 een heerlijke game.

”De nieuw executies zorgen letterlijk voor leedvermaak en dat maakt van Gears of War 4 een heerlijke game!”

De dam
Naast Foundation zijn er nog 2 andere nieuwe mappen speelbaar, Harbor en Dam. In Harbor speel je op de pier van een haven. Dicht in de buurt van de grote vrachtschepen vindt de grote strijd plaats. Schuilen kan achter kistjes en in controlekamers. De map Dam speelt zich letterlijk af bij een Dam en de kleurenpatroon die de franchise sinds het derde deel kent is in deze map op zijn best te zien. Kijk eens naar het naar beneden stortende water, de bruin roestende autowrakken en de geel gekleurde hijskraan in het gebied en het Gears of War 3 gevoel begint weer bij je op te komen. Opvallend aan deze map is dat het aan de zijkant een overdekt gebied kent, waar niet al te veel actie plaatsvindt. De meeste spelers in deze map schuilen zich achter objecten in het straatje dat voor dit overdekte gebied staat. Hier staan ook tegenover elkaar 2 autowrakken die perfect zijn voor spelers die een Longshot (sniper rifle) gebruiken. De volledige game bevat op release 10 mappen, waarna het hele jaar maandelijks 2 nieuwe mappen worden toegevoegd.

Gears of War 4 beta screenshot Dam

Wapens en executies
De klassieke Gears of War wapens zoals de Lancer, Gnasher Shotgun en Hammerburst zijn wederom van de partij. Echter kent Gears of War 4 ook een nieuw wapen, de Dropshot. In tegenstelling tot alle andere wapens dien je de Dropshot in de lucht te richten om af te vuren, waardoor er een bom naar de overkant op de tegenstander vliegt. Zie het als een Rocket Launcher die als een parabool wordt afgevuurd. Een andere nieuwe toevoeging zijn Bounty Cards. Deze kaarten zijn aan het begin van elke match te kiezen en leveren, afhankelijk van de door jouw gekozen kaart, aan het einde van elke match iets op. Dit kan 300 extra XP zijn bij het winnen van een match of 50 procent meer XP wanneer je minimaal 7 kills hebt gemaakt. Spelers die level 20 in de beta bereiken, ontgrendelen een aantal extra’s in de volledige game waaronder nieuwe personage en wapenskins, een embleem en een Bounty Card.

Gears of War 4 beta screenshot Bounty Cards

Voorlopige conclusie
The Coalition belooft met Gears of War 4 het vertrouwde Gears-gevoel terug te brengen en gaat zonder twijfel de franchise weer terug op de kaart zetten. Of de game daadwerkelijk een system-seller gaat worden is nog maar de vraag, aangezien de Xbox One al bijna haar derde levensjaar achter de rug heeft maar oude fans terug te halen naar de franchise zit er waarschijnlijk dik in.

RELATED ITEMS
Over de redacteur

Feres Aouinet

Feres is verantwoordelijk voor alle video-content van Gamerpro. Van filmen en editten tot aan uploaden toe. Hier werkt hij wekelijks aan. Ook is hij al meer dan vijf jaar een groot fan van de Xbox 360 en is inmiddels een groot fan van de Xbox One. Speelt van alles en nog wat maar houdt het meest van shooters en action/adventure games. Qua hardware is hij een groot fan van Apple, gebruikt in het dagelijks leven zijn Mac, Macbook Pro en iPhone 5S. Daarnaast heeft hij veel ervaring met Adobe software als Photoshop, Indesign, Illustrator, Premiere Pro, Dreamweaver etc.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.