Tekken 7 – review

2155 keer bekeken Laat een reactie achter
Tekken 7 review featured image

Tekken is een van de bekendste fighting game-franchises op aarde. De fighter staat bekend om de uitgebreide character rosters en klassieke personages zoals Heihachi, Kazuya en Jin. Ook in Tekken 7 mag je weer flink gaan knokken met zowel klassieke personages als nieuwkomers. Lang hebben we moeten wachten op Tekken 7, maar The King of Iron Fist Tournament is back!

In de verhaalmodus van Tekken 7 leer je meer over het verhaal achter de ‘problematiek’ in de Mishima-familie. We weten natuurlijk al van de problemen tussen Kazuya en Heihachi van de voorgaande games maar in de verhaalmodus van Tekken 7 leer je meer over wat dit allemaal in gang gezet heeft. Het verhaal bestaat uit veertien hoofdstukken, die door middel van cutscenes en still shots wordt verteld. Naarmate je verder komt speel je ook Character Episodes vrij. Hierin krijg je de kans om met personages te spelen die niet in de verhaalmodus voorkomen, waarbij je enigszins inzicht krijgt over wat zij meemaken. Het verhaal is vermakelijk, maar wel aan de korte kant. Binnen een paar uur ben je er doorheen (maar heb je wel een aantal zeer vette cutscenes gezien) en ga je aan de slag met de Character Episodes. Deze bestaan uit één gevecht, waarna je alweer klaar bent. Dit is erg jammer. In tegenstelling tot de voorgaande delen moest je de Arcade modus uitspelen om deze cutscenes te ontgrendelen en dat gaf toch iets meer voldoening dan een simpel en kort gevecht. Persoonlijk had ik liever de Character Episodes in een Arcade modus gezien, maar het is een minor complaint.

Tekken 7 review screenshot 1

Rage erop los
De gameplay is zoals gewoonlijk ijzersterk en voelt heerlijk aan! Je spendeert enige tijd in de Training modus door om alle combo’s volledig in te studeren, waarna je al je tegenstanders met flashy combo’s kunt vloeren. Een nieuwe mechanic is de Rage Art. Wanneer je bijna dood bent activeer je Rage Mode en met een bepaalde knoppencombinatie voer je een Rage Art uit. Dit is een serie aanvallen die behoorlijke schade aan je tegenstander aanricht. Het toffe is dat je deze Rage Art midden in een combo kan uitvoeren en zodoende de schade nog groter kan maken.

Een ander tof element is dat wanneer beide spelers weinig leven hebben en beide een aanval doen, de game in slow motion afspeelt. Dit zorgt voor spannende momenten, zo is het mogelijk dat beide spelers winnen, maar het is nog niet zeker wie als eerste de stoot heeft uitgedeeld. Naarmate je de tegenstander dichterbij ziet komen is het wel duidelijk wie wint, maar de spanning die opbouwt blijft geweldig. Ik heb  mijn medespelers vaak grief gegeven zodra ik zag dat ik eerder was, maar over het algemeen is het duidelijk dat fighters pas echt leuk zijn als je de tegenstander grief kan geven.

Bomvol personages
Het roster bestaat uit zes nieuwe personages. De eye catcher is natuurlijk Akuma (uit het Street Fighter-universum), maar ook Kazumi Mishima zal fans van de franchise een warm gevoel geven. Mijn favoriete nieuwe personage is Katarina. Deze Zuid-Amerikaanse chick packed een behoorlijke punch. Buiten de nieuwe personages zijn er ook nog de oude klassiekers zoals Marshall Law, Paul Phoenix, Jin Kazama en Eddy Gordo. Al deze personages zijn in diverse modi te gebruiken, zoals in een verkorte Arcade modus, local versus modus, online modus en Treasure Battle. In Treasure Battle krijg je na het winnen van een gevecht een of meerdere schatkisten waarin verschillende items zitten om je personages aan te passen. Dit is zeer verslavend, omdat je nooit wat je precies krijgt. Dit kan variëren van verschillende voorwerpen om op je hoofd of rug te plaatsen tot aan verschillende haarstijlen en outfits. Deze modus heb ik het meest gespeeld.

Natuurlijk is er ook nog de mogelijkheid om andere spelers online uit te dagen voor een lekker robbertje vechten. Zo heb je de mogelijkheid om 1 op 1 te vechten in Player- of Ranked Matches, of mee te doen aan een toernooi.

Tekken 7 review screenshot 2

“De gameplay is zoals gewoonlijk ijzersterk en voelt heerlijk aan!”

Nostalgie
Wat ik het aller tofste vind aan Tekken 7 is de nostalgie factor die de game heeft. In het theater-menu zijn alle cutscenes uit alle Tekken games verkrijgbaar. Zoals eindfilmpjes van personages en niet te vergeten de intro’s, waaronder mijn persoonlijke favoriet “Im here now” uit Tekken 5. Als dat nog niet genoeg is bevat de Tekken Jukebox elke track uit de voorgaande Tekken-delen. Het is dus mogelijk om tijdens elk gevecht een klassieke Tekken-tune te horen. Toen ik de eerste keer de “school” track uit Tekken Tag Tournament hoorde in een gevecht kreeg ik bijna tranen in mijn ogen. Dikke vette pluspunten voor deze toevoeging!

Platform: Xbox One, PS4, PC
Release: 02 juni 2017
Ontwikkelaar: Bandai Namco Studios
Uitgever: Bandai Namco Entertainment
Review gespeeld op: PS4

Plus- en minpunten:
+ Speelt heerlijk
+ Goede rosters aan personages
+ Veel customizations
+ Nostalgie factor in theater-menu en Jukebox
+ Vette cutscenes in de verhaalmodus…

– …Die helaas erg kort was
– Arcade modus is niet meer wat het was
– Voor solo spelers is er na de verhaalmodus en Treasure Battle niet meer veel te doen

Total Score

Tekken 7 - review
80%

Tekken 7 - review

Tekken is en blijft een van de grootste fighters en ook met Tekken 7 heeft Bandai Namco een waardige titel in de franchise uitgebracht. Helaas vind ik de verhaalmodus te kort. De Character Episodes hadden ze wat mij betreft in de Arcade modus mogen zetten zoals voorheen, want om na één gevecht de cutscene al te zien voelt een beetje cheap aan. De gameplay is even sterk als altijd, alleen moet je wel rekening houden met het feit dat je gegarandeerd tijd nodig gaat hebben om gevoel voor je personages te krijgen en dat je combo's moet instuderen. Zie dit niet als iets slechts, want tijdens het instuderen geniet je van het proces van beter worden onder het genot van de heerlijke Tekken soundtrack!
Over de redacteur

Mitchell Wevers

Mitchell is de redacteur die voornamelijk verantwoordelijk is voor alle Playstation berichten op Gamerpro. Ooit is hij begonnen met de PSOne, heeft jarenlang op de Playstation 2 en 3 gespeeld en heeft sinds afgelopen jaar ook eindelijk een PS4 in huis waar hij dagelijks op gamed. Zijn favoriete genre is RPG en hij is daarom ook een groot liefhebber van de games van From Software, zo heeft hij een platinum trophy in Demon Souls, Dark Souls en Dark Souls II gehaald. Een echte hardcore gamer dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Video's

Paragon – Announce Trailer

Epic Games werkt momenteel nog steeds aan Fortnite voor PC en Mac, maar heeft tijdens Sony’s PlayStation Experience keynote een nieuwe titel onthuld genaamd Paragon. Paragon moet een third-person MOBA worden met veel explosieven en

meer   1632