EA Play E3 2017 – Dit werd aangekondigd

2373 keer bekeken Laat een reactie achter
EA Play E3 2017 - Dit werd aangekondigd

Met de EA Play livestream is de E3 gekte officieel van start gegaan. Tijdens de livestream werd er vooral veel aandacht aan sportgames besteed, maar ook nieuwe games werden aangekondigd zoals A Way Out en Anthem. Mocht je de livestream gemist hebben, zie dan hieronder een overzicht met alle aankondigingen.

EA opende haar persconferentie met de aankondiging van Madden NFL 18: Longshot. In tegenstelling tot de voorgaande Madden NFL-games, bevat dit deel een verhaalmodus zoals we vorig jaar van FIFA 17 al gewend waren.

De livestream werd vervolgd met een trailer van de aankomende Battlefield 1-uitbreiding genaamd In the Name of the Tsar. Deze DLC staat gepland voor september en bevat onder andere acht nieuwe multiplayer-mappen.

Hierna kwam FIFA 18 aan de beurt. Deze game kreeg een nieuwe trailer en bekend werd dat spelers de game vanaf 29 september kunnen spelen. Pre-orderaars krijgen drie dagen eerder toegang.

De nieuwe Need for Speed-game die onlangs werd aangekondigd, Need for Speed Payback, kreeg ook een nieuwe trailer. De game speelt zich af in het fictieve plaatsje Fortune Valley. Als speler is het mogelijk om uit drie personages te kiezen, genaamd Tyler, Jess en Mac. Zij dienen het op te nemen tegen een kartel genaamd The House.

Vervolgens was het tijd voor een geheel nieuwe game van EA. De uitgever kondigde vorig jaar tijdens haar EA Play livestream op gamescom aan dat ze meer met indie-games willen doen. Zo hebben ze het label EA Originals dat games van indie-ontwikkelaars financiert en ondersteunt.

De eerste indie-titel die EA heeft uitgegeven is Unravel en ook de games Fe en Sea of Solitude staan in de planning. Een vierde game die aan dit rijtje kan worden toegevoegd is A Way Out. Een game die alleen in co-op met vrienden gespeeld kan worden. Er kwamen zowel sluip, als racing en avontuurlijke elementen in de trailer voorbij. A Way Out wordt gemaakt door de makers van Brothers: A Tale of Two Sons en staat gepland voor een release in begin 2018.

Een tweede nieuwe game die werd aangekondigd was Anthem. Veel is nog niet bekend, behalve dat de game wordt ontwikkeld door BioWare en de eerste beelden morgenavond tijdens de Microsoft persconferentie worden getoond.

Na Anthem kwam NBA Live 18 voorbij met een nieuwe trailer.

Hierna werd bekendgemaakt dat de diensten EA Access en Origin Access deze week gratis te gebruiken zijn op Xbox One en PC. Spelers krijgen toegang tot alle games in de EA Access Vault.

De grootste game werd voor het laatst bewaard. Met Star Wars Battlefront II in aantocht, kregen we veel nieuwe beelden van deze titel te zien. Zo krijgt de game in tegenstelling tot het voorgaande deel een verhaalmodus die het verhaal tussen Return of the Jedi en The Force Awakens vertelt.

Ook bevat de game drie keer zoveel content als de vorige Star Wars Battlefront-game, komt alle DLC gratis beschikbaar en worden verschillende personages en planeten uit alle drie de filmperiodes toegevoegd.

Verder krijgt de game offline split-screen co-op voor twee spelers op Xbox One en PS4. Star Wars Battlefront II staat gepland voor een release op 17 november 2017 voor Xbox One, PS4 en PC.

De livestream werd afgesloten met de aankondiging dat de mobile game Star Wars: Galaxy of Heroes vanaf nu gratis te downloaden is in de App Store en Google Play Store.

Dit was de EA livestream van E3 2017. Morgenavond volgt de Microsoft persconferentie en later volgen ook Bethesda, Devolver Digital, PC Gaming Show, Ubisoft, Sony en Nintendo. Houdt Gamerpro in de gaten voor samenvattingen van deze persconferenties.

Over de redacteur

Feres Aouinet

Feres is verantwoordelijk voor alle video-content van Gamerpro. Van filmen en editten tot aan uploaden toe. Hier werkt hij wekelijks aan. Ook is hij al meer dan vijf jaar een groot fan van de Xbox 360 en is inmiddels een groot fan van de Xbox One. Speelt van alles en nog wat maar houdt het meest van shooters en action/adventure games. Qua hardware is hij een groot fan van Apple, gebruikt in het dagelijks leven zijn Mac, Macbook Pro en iPhone 5S. Daarnaast heeft hij veel ervaring met Adobe software als Photoshop, Indesign, Illustrator, Premiere Pro, Dreamweaver etc.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.