Microsoft persconferentie samenvatting – E3 2016

620 keer bekeken Laat een reactie achter
Microsoft E3 2016 persconferentie samenvatting featured image

De Microsoft E3 persconferentie is voorbij en in 90 minuten tijd toonde het bedrijf veel games waaronder nieuwe game onthullingen van Forza Horizon 3 en Dead Rising 4. Een interessante aankondiging was de Xbox One Slim model die dit najaar verschijnt. Eind 2017 volgt een volledig nieuwe Xbox One console die momenteel ”Project Scorpio” heet.

De persconferentie werd geopend met een aankondigingstrailer van de Xbox One Slim. Meer informatie over deze console, evenals de ”Project Scorpio” console, volgden aan het eind van de persconferentie. Direct na deze aankondiging verscheen een gameplay demo van Gears of War 4 waarin we hoofdpersoon JD Fenix samen met zijn teammaten in actie zagen. Genoemd werd dat spelers bij de digitale versie van Gears of War 4, ook een Windows 10 exemplaar krijgen. Elke co-op mode in Gears Of War 4 bevat cross-play tussen beide versies waardoor Xbox One en Windows 10 spelers met elkaar kunnen spelen. Spelers kunnen hun voortgang overzetten naar beide versies van de game waardoor je met één save data de game kunt doorlopen op beide platformen. Opvallend is dat deze actie waarbij je één versie van een game koopt en beide versies krijgt, later in de persconferentie voor meerdere games geldt. Gears of War 4 verschijnt op 11 oktober 2016.

Hierna volgde een trailer van Killer Instinct met daarin de onthulling van general RAAM als speelbaar personage in de Xbox One en Windows 10 versies. Forza Horizon 3 kreeg een aankondigingstrailer waarin veel soorten locaties te zien waren. Zo race je in dit deel onder andere door woestijnen, stranden, bergen en zelfs in een oerwoud. Ook Forza Horizon 3 verschijnt voor zowel Xbox One als Windows 10 en is vanaf 27 september 2016 verkrijgbaar.

Vorig jaar werd ReCore al tijdens Microsoft’s E3 persconferentie onthuld en van deze game kregen we wederom nieuwe beelden te zien. In een gameplay trailer zagen we meerdere personages in deze avontuurlijke platform shooter in actie.  Spelers kruipen in de huid van Joule, een van de laatste mensen op aarde die bevriend raakt met robots en gezamenlijk een avontuur op aarde beleven. ReCore verschijnt op 16 september voor Xbox One en Windows 10.

Final Fantasy XV kreeg een live demo en de eerste uitbreiding van The Division, Underground, kreeg een trailer. Deze uitbreiding is vanaf 28 juni als eerste speelbaar op Xbox One en PC. Battlefield 1 is vanaf 13 oktober alvast speelbaar voor EA Access-leden op Xbox Live en verschijnt op 21 oktober voor Xbox One, PS4 en PC.

Vervolgens werd aandacht besteed aan het netwerk van Xbox Live. Zo werd gesproken over een stabielere verbinding en een nieuwe update die deze zomer wordt verwacht. De update gaat nieuwe features met zich meebrengen waaronder de mogelijkheid om je eigen muziek op de achtergrond af te spelen, een taal voor het Xbox Live dashboard te kiezen die jij wil, de functie om Cortana als spraakassistent te gebruiken en misschien wel de grootste feature, het cross-network play zoals dat bij Gears of War 4 het geval gaat zijn. Xbox One en Windows 10 spelers die met elkaar kunnen spelen. Naast Gears of War 4 gaan ook de games Forza Horizon 3, Sea of Thieves en Scalebound cross-play ondersteunen.

Dit najaar volgt wederom een update voor Xbox Live met daarin 3 nieuwe features. Met Clubs kunnen spelers een privé community oprichten met spelers die dezelfde speelstijl hebben als hunzelf. Looking for Group is een feature waardoor het makkelijker is om spelers te vinden voor een multiplayer match of missie. Bijvoorbeeld het zoeken naar spelers die op hetzelfde moment dezelfde missie als jij willen spelen. Arena is de derde feature en dit zijn online toernooien die voor elk soort speler speelbaar zijn. FIFA 17 werd genoemd als game die komend jaar Arena gaat ondersteunen.

Met de cross-play feature in het vooruitzicht werd bekend dat ook Minecraft dit gaat ondersteunen. Vanaf vandaag is Minecraft Realms gratis te downloaden waarmee spelers in jouw werelden kunnen spelen zonder dat jij online hoeft te zijn. Dankzij cross-device multiplayer wordt het dit najaar mogelijk om gebouwde werelden in de Minecraft versies op iOS, Android, Windows 10 phone en Windows 10 te openen in elk van deze genoemde platformen. Mocht je een wereld gebouwd hebben in de Windows 10-versie en wil je deze onderweg verder bouwen op je iPhone? Dan is dat mogelijk. Vanaf vandaag zijn texture packs voor Minecaft verkrijgbaar op Windows 10 en dit najaar worden Minecraft add-ons uitgebracht voor iOS, Android, Windows 10 phone en Windows 10.

De Xbox One controller krijgt een nieuwe versie die een strak wit design heeft. De controller heeft een getextureerde handvat en bevat als nieuwe toevoeging Bluetooth radio, een verbeterde draadloze verbinding voor Windows 10 PC’s en tablets. De nieuwe controller verschijnt in augustus 2016 voor 59,99 euro. Ook kunnen fans hun eigen controller ontwerpen met zelf gekozen kleuren, een aangepaste D-pad, thumbsticks en actieknoppen.

Een game die een aantal jaar geleden bij de Microsoft E3 persconferentie werd getoond was Inside. Deze game is gemaakt door de makers van LIMBO en is vanaf 29 juni te downloaden voor Xbox One. Om dit te vieren is LIMBO tot en met 20 juni gratis te downloaden voor Xbox One. Hierna volgde zoals elk jaar een ID@Xbox trailer waarin aankomende indie games werden getoond. Games zoals Cuphead, Outlast II, Deliver us the Moon, Flint Hook, Far, Slime Rancher, Shadow Tactics, Figment, The Culling, For the King, Beacon, Stardew Valley, Hand of Fate 2, Below, Raiders of the Broken Planet, Bloodstained: Ritual of the Night, Yooka-Laylee en Everspace kwamen voorbij. Vervolgens werd bekend dat Ark: Surival Evolved vanaf nu speelbaar is met Xbox Game Preview. We Happy Few kreeg een gameplay demo waarin te zien was dat het een verhaalgedreven game is dat zich in een dystopisch Engeland in het jaar 1964 afspeelt. Duitsland heeft de Tweede Wereldoorlog gewonnen en inwoners van het Engelse dorp Wellington Wells maken gebruik van een drug genaamd ”Joy” deze drug maakt mensen gelukkig. Als hoofdpersoon gaat het mis wanneer jij besluit om de ”Joy” drug niet meer te slikken en de inwoners achter jou aan komen. We Happy Few is vanaf 26 juli als Xbox Game Preview te downloaden.

CD Projekt RED onthulde een kaartspel genaamd Gwent. De game draait om de skills en spelers dienen goed na te denken welke kaarten ze in gaan zetten. Een singleplayer campaign is ook speelbaar en geïnteresseerden kunnen zich nu alvast aanmelden voor de closed beta die in september van start gaat. Gwent staat gepland voor een release op Xbox One en PC.

Tekken 7 kreeg een gameplay trailer en de game wordt begin 2017 verwacht voor Xbox One, PS4, PC en PlayStation VR. Daarnaast werd bekend dat Tekken Tag Tournament 2 deze week gratis beschikbaar komt via Xbox Backwards Compatibility op Xbox One. Dead Rising 4 werd vervolgens aangekondigd en het personage Frank West uit het eerste deel keert dit keer terug als hoofdrolspeler. Dead Rising 4 verschijnt dit najaar voor Xbox One en Windows 10.

Hideki Kamiya kwam op het podium om een gameplay trailer van Scalebound te tonen. Scalebound verschijnt in 2017 voor Xbox One en Windows 10 en ook voor deze game geldt dat spelers die één versie aanschaffen, beide versies kunnen spelen. Rare’s nieuwe IP Sea of Thieves kreeg een trailer en dit werd gevolgd door nieuwe gameplay. Sea of Thieves staat gepland voor Xbox One en Windows 10 en kent dezelfde aanschaf actie als bij Gears of War 4 en Scalebound.

State of Decay 2 werd middels een trailer aangekondigd en staat gepland voor een release in 2017 voor Xbox One en Windows 10. Vervolgens kreeg Halo Wars 2 een trailer en werd de releasedatum bekendgemaakt. Zo is Halo Wars 2 vanaf 21 februari 2017 verkrijgbaar voor Xbox One en Windows 10 (kent zelfde koop 1 versie, krijg 2 versies actie) en heeft tot en met 20 juni 2016 een open beta.

Het was tijd voor de onthulling van niet één, maar twee nieuwe Xbox One consoles. De Xbox One S is een slim model van de huidige Xbox One console en heeft een ”robot witte” kleur. Deze console is 40 procent kleiner, heeft interne stroomvoorziening, ondersteunt 4K Ultra HD blu-ray films en streams van bijvoorbeeld Netflix en bevat High Dynamic Range ondersteuning voor video en games, waardoor games meer kleurrijker zijn. De Xbox One S verschijnt in augustus 2016 met een harde schijf van 500 GB en 1 TB. In enkele landen verschijnt ook een 2 TB variant van de console.

Een vooruitblik video werd getoond, waarin ”Project Scorpio” te zien was. Deze nieuwe Xbox One console wordt de meest krachtige Xbox console tot heden en bevat 6 teraflops GPU, volledig 4K gaming en high-fidelity virtual reality. ”Project Scorpio” wordt eind 2017 verwacht.

Hiermee is een einde gekomen aan de Microsoft E3 2016 persconferentie. Vanaf 20.30 uur gaat de PC Gaming Show van start. Verwacht hierbij met name nieuwe hardware en virtual reality. Houdt Gamerpro de komende week in de gaten voor het laatste nieuws en aankondigingen omtrent de E3 en verwacht eind deze week een terugblik op alle aankondigingen van de beurs.

RELATED ITEMS
Over de redacteur

Feres Aouinet

Feres is verantwoordelijk voor alle video-content van Gamerpro. Van filmen en editten tot aan uploaden toe. Hier werkt hij wekelijks aan. Ook is hij al meer dan vijf jaar een groot fan van de Xbox 360 en is inmiddels een groot fan van de Xbox One. Speelt van alles en nog wat maar houdt het meest van shooters en action/adventure games. Qua hardware is hij een groot fan van Apple, gebruikt in het dagelijks leven zijn Mac, Macbook Pro en iPhone 5S. Daarnaast heeft hij veel ervaring met Adobe software als Photoshop, Indesign, Illustrator, Premiere Pro, Dreamweaver etc.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuws

Games with Gold voor augustus bekendgemaakt

De gratis games van het Xbox Live Games with Gold programma voor augustus zijn bekendgemaakt. Xbox One-bezitters ontvangen ter voorbereiding op Metal Gear Solid V: The Phantom Pain, Metal Gear Solid V: Ground Zeroes gratis.

meer   1344