Kingdom Hearts HD 1.5 + 2.5 ReMIX – review

2353 keer bekeken Laat een reactie achter
Kingdom Hearts HD 1.5 + 2.5 ReMIX review featured image

Kingdom Hearts is een serie verspreid over vele platformen. Waar de hoofdgames (lees genummerde) op de PS2 te vinden waren, zijn de andere games op diverse handhelds speelbaar. Afgelopen jaren bracht Square Enix dan wel Kingdom Hearts HD 1.5 ReMIX en Kingdom Hearts HD 2.5 ReMIX uit op de PS3, maar Game Director Nomura zei dat zijn wens is om alle Kingdom Hearts-delen op een console te hebben, nu is dat met de nieuwe Kingdom Hearts HD 1.5 + 2.5 ReMIX voor de PS4 werkelijkheid geworden.

KH HD 1.5 + 2.5 remix bevat alle games buiten de delen die op KH HD 2.8 Final Chapter Prologue (ook voor PS4) staan. Aangezien deze games nu al meerdere keren uitgebracht zijn deel ik de review als volgt in. Zo benoem ik elke game, maar let wel op dat er kleine spoilers in de tekst aanwezig kunnen zijn!

Kingdom Hearts HD 1.5 + 2.5 ReMIX review screenshot 1

Kingdom Hearts
Kingdom Hearts vertelt het verhaal van de drie vrienden Sora, Riku en Kairi. Ze wonen op Destiny Island en willen graag de buitenwereld verkennen. Dit doen ze door een vlot te bouwen, maar de nacht voordat ze vertrekken op het vlot wordt het eiland in de duisternis opgezogen. De drie vrienden worden uit elkaar gehaald en naar verschillende locaties gebracht. Sora wordt wakker in Traverse Town en ontmoet daar Donald Duck en Goofy. Samen met deze twee helden reist Sora door diverse Disney-werelden om met behulp van de keyblade (een sleutelvormig zwaard) de wereld van de duisternis te redden en zijn vrienden terug te vinden.

Kingdom Hearts Re: Chain of Memories
Kingdom Hearts Chain of Memories verscheen eerst voor de Game Boy Advance en kreeg later een remake voor de PS2. Na het avontuur in Kingdom Hearts zijn Sora, Donald Duck en Goofy bij Castle Oblivion beland. Dankzij een mysterieuze man in een zwarte trenchcoat worden ze naar het kasteel gelokt. Eenmaal in het kasteel aangekomen komen de drie helden erachter dat het kasteel mysterieuze krachten bevat. Hoe verder ze omhoog gaan, des te meer geheugen ze kwijtraken. Maar wat bevind zich op de bovenste etage?

Kingdom Hearts HD 1.5 + 2.5 ReMIX review screenshot 2

Kingdom Hearts 358/2 Days
Alleen cutscene. In KH 358/2 Days bekijk je de dagelijkse routine van Roxas, een jongeman die in organization XIII zit. Hij raakt hier bevriend met Axel en samen voeren zij taken uit om de organisatie sterker te maken. Als er op een dag een nieuw lid bij de organisatie komt verandert dit het leven van Roxas voor altijd.

Kingdom Hearts 2
Kingdom Hearts 2 speelt zich direct af na KH 358/2 Days. In het begin heb je de controle over Roxas die zijn laatste dagen van de zomervakantie vult door te genieten met zijn vrienden. Maar wat zijn de rare wezens die ineens Twilight Town aanvallen? Na de introductie krijg je weer de controle over Sora en ga je wederom met Donald en Goofy op reis langs meerdere Disney-werelden om deze te redden van de dreiging van de duisternis.

“De gameplay is snel en soepel en ook de laadtijden zijn bijna instant!”

Kingdom Hearts Birth by Sleep
KH Birth by Sleep speelt zich tien jaar voor het eerste Kingdom Hearts deel af. KH Birth by Sleep bevat drie verschillende verhaallijnen. Dit zijn de verhalen van Aqua, Terra en Ventus. Aqua en Terra gaan op voor het examen om Keyblade Master te worden. Aqua slaagt en Terra zakt. Dit leidt ertoe dat Terra aan zichzelf gaat twijfelen en koste wat het kost een Keyblade Master master wilt worden. Ieder van de drie gaat op pad om een doel te bereiken. Terra om sterker te worden, Ventus om achter Terra aan te gaan en Aqua om haar twee vrienden te redden.

Kingdom Hearts Re:Coded
Alleen cutscene. Re:Coded gaat verder na het verhaal van KH 2 en vertelt de verhalen van Sora in een data wereld om erachter te komen wat die rare zin betekent die hij telkens tegenkomt. Eenmaal in deze data wereld komen er allerlei onthullingen naar boven die uiteindelijk het scenario voor de aankomende game, Kingdom Hearts 3, op tafel legt.

Kingdom Hearts HD 1.5 + 2.5 ReMIX review screenshot 3

Een waardige collectie?
Zoals gezegd zijn deze Kingdom Hearts-collecties eerder al apart verschenen voor PS3. Mocht je een groot Kingdom Hearts-fan zijn die geen genoeg kan krijgen van de franchise, is Kingdom Hearts HD 1.5 + 2.5 ReMIX zeker aan te raden. De game draait op 60 frames-per-seconde en dat is goed te merken. De gameplay is snel en soepel en ook de laadtijden zijn bijna instant. In nog geen twee seconden is de spelwereld geladen. Dit zorgt ervoor dat de gameplay nooit lang onderbroken wordt en dat is voor een actie-RPG als Kingdom Hearts natuurlijk een must. Alle games in deze collectie bevatten een Final Mix-versie. Dit wil zeggen dat ze extra’s bevatten die niet in de oorspronkelijke versies zaten. Mocht je de PS3-versies niet gespeeld hebben, is dit zeker een must.

Echter Kingdom Hearts HD 1.5 + 2.5 ReMIX een klein nadeel waarvoor je moet oppassen. Zo is er een bug die tot een applicatiecrash kan leiden wanneer je teveel data probeert op te slaan. Dit is op te lossen door regelmatig te saven, maar meerdere mensen zijn slachtoffer geworden van deze crash en het is te hopen dat hier snel een patch voor uitkomt. Daarnaast zijn bepaalde textures in sommige cutscenes erg onduidelijk vergeleken met de rest. Alhoewel dit niet heel vaak voorkomt, valt het wel op en dat is zonde.

Platform: PS4
Release: 31 maart 2017
Ontwikkelaar: Square Enix 1st Production Department
Uitgever: Square Enix
Review gespeeld op: PS4

Plus- en minpunten:
+ 60 frames-per-seconde
+ Snelle laadtijden
+ Zes sterke verhalen op een disc
+ Veel waar voor je geld

– Het is de derde (en van sommige vierde) keer dat deze games opnieuw worden uitgebracht
– Applicatiecrash kan tot problemen leiden

Total Score

Kingdom Hearts HD 1.5 + 2.5 ReMIX - review
80%

CONCLUSIE

Kingdom Hearts HD 1.5 + 2.5 ReMIX is voor de echte die-hard Kingdom Hearts-fans een collectie die ze graag zien. Alle zes de verhalen staan op één disc in 60 frames-per-seconde en met bijna geen laadtijden! Voor degenen die altijd twijfelden over Kingdom Hearts en die in het bezit zijn van een PS4 is dit natuurlijk een mooie collectie met daarop vier games en twee films voor de prijs van één. Ook ben je meteen op de hoogte over het verhaal van de Kingdom Hearts-franchise. Nu alle delen op de PS4 speelbaar zijn is het wachten tot de release van Kingdom Hearts 3, en daar kijk ik persoonlijk ook ontzettend naar uit!
Over de redacteur

Mitchell Wevers

Mitchell is de redacteur die voornamelijk verantwoordelijk is voor alle Playstation berichten op Gamerpro. Ooit is hij begonnen met de PSOne, heeft jarenlang op de Playstation 2 en 3 gespeeld en heeft sinds afgelopen jaar ook eindelijk een PS4 in huis waar hij dagelijks op gamed. Zijn favoriete genre is RPG en hij is daarom ook een groot liefhebber van de games van From Software, zo heeft hij een platinum trophy in Demon Souls, Dark Souls en Dark Souls II gehaald. Een echte hardcore gamer dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.