Xbox liveshow gamescom 2017 – Dit werd aangekondigd

3223 keer bekeken Laat een reactie achter

Het startschot voor gamescom 2017 is door Microsoft gelost. Met de livestream die zij vanavond online uitzonden, werden nieuwe trailers getoond en meer details over de Xbox One X bekendgemaakt.

De liveshow begon met een CGI trailer van Assassin’s Creed Origins. De game speelt zich af in het oude Egypte, een tijdperk van farao’s, slavernij, maar ook het tijdperk waarin het broederschap van de Assassins werd opgericht. Na twee jaar een pauze te hebben gehad, keert deze franchise op 27 oktober terug op Xbox One, PS4 en PC.

Een nieuwe trailer van PlayerUnknown’s Battlegrounds werd ook getoond, waarbij bekend werd dat deze game dit najaar voor Xbox One te downloaden is.

De mobiele game Jurassic World: Evolution komt volgend jaar zomer naar Xbox One toe. In deze game kan je je eigen dinosaurus park creëren.

Tijdens de E3 werd bekendgemaakt dat Xbox originals en Xbox 360 games, beschikbaar worden voor de Xbox One X. In de liveshow werd bekend dat er ook enhanced versies van bestaande games door middel van updates worden uitgebracht op Xbox One X. Denk hierbij aan 4K-updates voor onder andere Halo 5: Guardians en Quantum Break.

Een game die Microsoft ongeveer één jaar geleden uitbracht is ReCore. Deze game krijgt op 29 augustus een Definitive Edition voor Xbox One en Windows 10 met 4K en HDR-optimalisatie, evenals een nieuwe missie genaamd “Eye of Obsidian” en een “T8-NK” Corebot frame.

De Xbox 360 Kinect-titels Kinect: Disneyland Adventures, Zoo Tycoon en Kinect Rush: A Disney-Pixar Adventure worden opnieuw uitgebracht in 4K voor Xbox One X. De reeds bestaande Kinect voor Xbox One kan uiteraard op de Xbox One X worden aangesloten.

Halo Wars 2 krijgt op 26 september een DLC genaamd “Awakening the Nightmare”. Deze DLC bevat een volledig nieuw verhaal, met nieuwe leiders en nieuwe maps in de multiplayer.

De Age of Empires-franchise bestaat dit najaar twintig jaar en om dat te vieren houdt Microsoft morgenavond, op 21 augustus om 21.00 uur een Age of Empires-evenement, waarbij een eerste blik wordt geworpen op Age of Empires: Definitive Edition die tijdens de E3 voor Xbox One en Windows 10 werd aangekondigd. Daarnaast wordt tijdens het evenement een nieuwe aankondiging gedaan. Geïnteresseerden kunnen zich hier aanmelden voor de beta.

Ook Forza Motorsport 7 liet van zich horen en kreeg een nieuwe trailer en nieuwe gameplay. In de gameplay is te zien dat het mogelijk is om met trucks te racen. Forza Motorsport 7 is vanaf 3 oktober verkrijgbaar voor Xbox One en Windows 10. Degenen die de Ultimate Edition pre-orderen, kunnen vanaf 29 september met de game aan de slag.

De ontwikkelaar van State of Decay 2 was ook kort te gast in de liveshow, waarbij hij bekend maakte dat het in dit deel mogelijk is om de game met vrienden in co-op te spelen.

Een nieuwe aankondiging voor World of Tanks vond plaats. De Xbox 360, Xbox One en PS4-versies van de game krijgen een verhaalmodus genaamd War Stories. Deze verhaalmodus bevat gebeurtenissen uit de geschiedenis die je zelf kunt naspelen. Deze verhalen zijn zowel alleen als met zijn tweeën in co-op speelbaar. De eerste twee verhalen zijn vanaf 22 augustus speelbaar. Later worden minstens twee nieuwe verhalen uitgebracht.

In de Verenigde Staten is het al enkele jaren mogelijk om je eigen Xbox One controller te ontwerpen en te bestellen. Dit heet Xbox Design Labs en inmiddels is bekend dat deze dienst naar twintig Europese landen komt, waaronder de Benelux. Het ontwerpen van een controller kost 79,99 euro en wordt binnen 14 werkdagen thuis geleverd.

Iedereen kan een Xbox One-game vanaf nu maken. Zo werd bekend dat er vanaf nu dev kits gedownload kunnen worden op je eigen Xbox One console.

Hierna volgde een indie line-up trailer, waarin een aantal aankomende indie-games voor Xbox One werden getoond. Microsoft liet weten inmiddels meer dan 600 indie-games op Xbox te hebben uitgegeven en dat er meer dan 1500 indie-games in ontwikkeling zijn.

Over Sea of Thieves is bekendgemaakt dat Xbox One en Windows 10-bezitters de game met elkaar kunnen spelen.

Twee nieuwe Xbox One S bundels komen dit najaar uit, waaronder een Xbox One S console in Minecraft thema. Naast de console komen er ook verschillende Minecraft Xbox One controllers uit. Middle-Earth: Shadow of War krijgt ook een nieuwe bundel in de vorm van 500 GB en 1 TB consoles. Deze verschijnen in oktober.

Een Xbox indie-titel die al meer dan vier jaar in ontwikkeling is, genaamd Cuphead, kreeg een nieuwe trailer. In juni werd bekend dat de game vanaf 29 september te downloaden is in de Xbox One en Windows 10 Stores en bij deze nieuwe trailer werd bekendgemaakt dat de achtergronden in de game met de hand zijn gemaakt. Een andere multi-platform indie-titel genaamd Surviving Mars, komt in 2018 uit en kreeg een nieuwe trailer.

Het beste werd voor het laatst bewaard. De Xbox One X krijgt een speciale bundel genaamd Xbox One X Project Scorpio Edition. Deze bundel bevat in tegenstelling tot een normale Xbox One X console, de tekst “Project Scorpio” op de controller en console, en krijgt daarnaast een verticale standaard mee geleverd waarop de console kan worden neergezet. De Xbox One X Project Scorpio Edition verschijnt op 7 november voor 499 euro. Ben je benieuwd naar hoe de inhoud er daadwerkelijk uitziet? Check dan deze unboxing van Xbox’s Major Nelson.

Hiermee is een eind gekomen aan de Xbox liveshow van gamescom 2017. Morgenavond vindt om 18.30 uur de EA persconferentie plaats, waarvan een livestream beschikbaar komt. Games die tijdens de persconferentie worden getoond zijn onder andere Star Wars: Battlefront II, Need for Speed: Payback, FiFA 18 en de Battlefield 1: In the Name of the Tsar DLC. Houdt Gamerpro in de gaten voor een samenvatting van deze persconferentie.

Over de redacteur

Feres Aouinet

Feres is verantwoordelijk voor alle video-content van Gamerpro. Van filmen en editten tot aan uploaden toe. Hier werkt hij wekelijks aan. Ook is hij al meer dan vijf jaar een groot fan van de Xbox 360 en is inmiddels een groot fan van de Xbox One. Speelt van alles en nog wat maar houdt het meest van shooters en action/adventure games. Qua hardware is hij een groot fan van Apple, gebruikt in het dagelijks leven zijn Mac, Macbook Pro en iPhone 5S. Daarnaast heeft hij veel ervaring met Adobe software als Photoshop, Indesign, Illustrator, Premiere Pro, Dreamweaver etc.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.